LEKOVITE MOTIVACIJE KOD OBOLJENJA ŽELUDAČNO-CREVNOG TRAKTA

Izdavači Prometej Beograd
Product Code: PROMBG044
Availability: In Stock
990RSD
Ex Tax: 990RSD

Qty

 

Autor: Georgij Nikolajevič Sitin

Prevod: Mahmut Šehić

ISBN: 987-86-82363-76-7

Obim: 228 strana

Format: A5

Suizdavač: Mahmut ŠehićMETOD USVAJANJA MOTIVACIJA

"Lakše je usvajati motivaciju, ukoliko je slušate. Sami možete snimiti motivaciju na diktafon, kasetofon ili magnetofon. Ton izlaganja, pri snimanju, mora biti jak, poslovan, ubedljiv, bez ikakvog oduševljenja. Takvim tonom po mogućnosti izgovarajte motivaciju naglas, a ukoliko nemate uslova - čitajte ili napamet izgovarajte u sebi. Neki ljudi više vole da slušaju, a drugi - da čitaju. Prilikom slušanja može se nešto raditi u kući (stanu). Međutim, najbolje je, ukoliko možete, da se koncentrišete na njih. 

Za usvajanje motivacije koristite vreme koje vam propada uzalud, na primer po odlasku na posao i povratku kući. 

Motivišite se na duboko, čvrsto usvajanje motivacija. U tome će vam pomoći motivacija za jačanje voljne pažnje. 

Nezavisno od toga, da li čovek zna tekst napamet ili ne, motivacija se usvaja samo u procesu njenog preslušavanja ili izgovaranja. Motivaciju treba usvajati sve dotle, dok vaše stanje ne bude potpuno u skladu sa sadržajem motivacije. 

Pri usvajanju motivacije trudite se da budete što aktivniji (najbolje je hodati), ulažite napore da zapamtite tekst. To povećava efikasnost usvajanja. 

Usvojiti motivaciju - znači dovesti sebe u potpuni sklad sa njenim sadržajem (a ne jednostavno je zapamtiti). 

Fragmente teksta, koji vam se najviše sviđaju i za vas imaju poseban značaj, korisno je slušati, čitati ili izgovarati napamet više puta. Posebno je korisno pri slušanju motivacije ponavljati jednu misao za drugom gromko naglas, u tom trenutku obavezno zaustaviti diktafon. 

Radi odstranjivanja bilo kakvih neoplazmi treba prepisati motivaciju sa diktafona na papir. Kada odslušate jednu frazu, pritisnite dugme "pauza" i potpuno je zapišite, pridržavajući se orfografije. Za to vreme iz mozga u unutrašnju sredinu organizma ide snažan impuls, koji uništava neoplazmu. Pri prepisivanju motivacije iz knjige treba zapamtiti čitavu frazu, obavezno zatvoriti knjigu i zatim zapisati tu frazu. Prepisivanje motivacije pojedinačnim rečima je beskorisno. 

Sve motivacije u toj knjizi mogu koristiti i muškarci i žene, prepravivši ih na određeni rod i dodavši potrebne epitete."


Georgij Nikolajevič Sitin

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good