GLAVOBOLJA

Izdavači Prometej Beograd
Product Code: PROMBG046
Availability: In Stock
660RSD
Ex Tax: 660RSD

Qty

 

Autor: Henrih Nikolajevič Užegov

Prevod: Mahmut Šehić

ISBN: 978-86-82363-82-8

Obim: 204 strane

Format: A5

Suizdavač: Mahmut Šehić"Glavobolja... Neprijatan, tegoban, mučan, ponekad čak neizdrživ osećaj. Jedva da postoji čovek koji nije imao te patnje. 

Utvrđeno je, da je glavobolja jedini i glavni simptom, najmanje, 45 oboljenja. Njena rasprostranjenost, prema podacima raznih autora, kreće se u granicama od 15 do 200 slučajeva na 1000 stanovnika. Takođe je poznato, da je glavobolja veoma raznovrsna prema svom ispoljavanju i uvek je simptom nekog nesklada (oboljenja) u organizmu. 

Neposrednih uzroka glavobolje ima mnogo - to su traume, infektivna oboljenja, intoksikacija, endokrini poremećaji, oboljenja sudova, unutrašnjih organa itd. Postoje i uzroci koji provociraju pojavu glavobolje - to su, u prvom redu, stresovi, premorenost, negativne emocije. Ova knjiga će vam pomoći da otkrijete uzroke glavobolje, a kada ih odstranite napravićete prvi korak prema zdravlju. 

Javljajući se kao simptom mnogih oboljenja, glavobolja često ima niz osobina koje su karakteristične za jedno ili drugo oboljenje. Poznavajući tačno karakter glavobolje, vreme njenog ispoljavanja, lokalizaciju, stepen ispoljavanja, karakteristike toka itd., u većini slučajeva može se postaviti pravilna dijagnoza, a to znači, blagovremeno preduzeti i propisati argumentovano (pravilno) lečenje. 

U knjizi je dat opis fiziologije raznih oblika glavobolje, njene dijagnostike, predlažu se metodi lečenja tog oboljenja pomoću lekovitih biljaka, kvalitetne ishrane, pravilnog načina života, masaže i farmakoloških sredstava. 

Knjiga nije namenjena specijalistima, u njoj su izloženi samo opšti principi lečenja i profilakse glavobolje. Ukoliko se čak i ne naučite da sprečavate glavobolju, ova knjiga će vam pomoći da pronađete način njenog ublažavanja."


Henrih Nikolajevič Užegov

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good