POMOĆ DUŠI U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Izdavači Prometej Beograd
Product Code: PROMBG051
Availability: In Stock
1,100RSD
Ex Tax: 1,100RSD

Qty

 

Autor: Bert Helinger

ISBN: 978-86-87971-70-7

Obim: 216 strana

Format: B5Bert Helinger je revolucionar u terapeutskoj praksi. Za samo nekoliko godina je ingerisao nove aspekte u porodičnoj i sistemskoj terapiji i za to naveliko dobio priznanja od strane različitih terapeuta kao i od klijenata. Ne voli da ga poistovećuju sa terapeutom i skromno tvrdi: „Poredak Ljubavi nije od ovoga sveta; ovaj put zadire u prostore fenomenološkog i pred tim velikim pokretom koji sve pomera smo mali i tihi. Možemo samo biti u službi te Velike Duše koja sve zna i za koju je sve prihvatljivo i koja sve uključuje, nikog ne ostavivši po strani.” 

Rođen je 1925. godine u južnoj Nemačkoj, studirao je filozofiju, teologiju i pedagogiju. Radio je 16 godina kao član jezuitskog katoličkog misionarskog reda, u plemenu Zulu u Južnoj Africi. Nakon toga je postao psihoanalitičar i došao je preko grupne dinamike, primarne terapije, transakcione analize i različitih tehnika hipnoze do svog sopstvenog puta – porodičnih konstelacija, odnosno Poretka Ljubavi. 

Autor je mnogobrojnih uspešnih knjiga, koje su prevedene na više od 15 jezika. 

Prevodioci ovih tekstova, Ivana Marković i Olivera Rajc takođe su se pridružile putu Berta Helingera. Osim što su poklonici njegove literature,učesnice su mnogobrojnih seminara porodičnih konstelacija u svetu, već dugi niz godina. Ivana, osim toga, uspešno vodi konstelacijske radove. Obe žive i rade u inostranstvuDragi čitaoci, 

Krajem oktobra na južnoj hemisferi dani postaju sve duži, a Sunce se upućuje ka svojoj kulminantnoj tački, ka dužim i toplijim danima, ali samo privremeno jer posle njih stižu dani sazrevanja plodova i smiraja. 

Na severnoj hemisferi u oktobru slavimo Dan Zahvalnosti. Posmatramo unazad godinu i žetvu koja je mnogočime obilovala. 

Do sada je Pomoć Duši u svakodnevnom životu bila plodonosna i gledam na nju sa puno zahvalnosti te sam odlučio da je sa Vama podelim. Takođe gledam najlepšu žetvu. Mi kao deca smo žetva naših roditelja i naša su deca kulminacija nas samih kao roditelja. Oni su naše najveće blago. I ovo je tema ovoga izdanja, ovo veliko bogatstvo u različitim oblicima i zahvalnost što nam je pruženo.


Vaš

Bert Helinger

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good