LEKOVITE GLJIVE PROTIV RAKA I DRUGIH OBOLJENJA

Izdavači Prometej Beograd
Product Code: PROMBG055
Availability: In Stock
440RSD
Ex Tax: 440RSD

Qty

 

Autor: dr Georgi Georgiev

ISBN: 978-86-7746-176-8

Obim: 85 strana

Format: B5

Izdavač: Fungodoctor


Lekovite gljive su najstarije sredstvo "prirodne medicine", poznato čovečanstvu! Kako je već bilo pomenuto u knjizi, gljive poput Rejši ili Šiitake upotrebljavane su još pre 6000 godina u Aziji kao prirodni lek. U ono vreme ove lekovite gljive, koje još nisu mogle biti gajene, bile su veoma retke i zbog toga su bile veoma skupe. One su upotrebljavane kao lek protiv bolesti, ali i kao sredstvo koje je sprečavalo bolesti. 

Zbog širokog spektra delovanja, lekovite gljive nikada nisu zaboravljene. Dans, u naše vreme one se istražuju detaljno u celoj Aziji, ali i u SAD. Rezultati su fascinantni! Oni naučno dokazuju ono što je ljudima bilo poznato hiljadama godina. 

Lekovite gljive pozitivno deluju na nivo holesterola, krvni pritisak i preventivno utiču na bolesti kardiovaskularnog sistema. One deluju kod alergija, astme i bronhitisa i efektivno olakšavaju bolove i zaustavljaju upale. Najfascinantniji su, međutim, rezultati kod onkoloških oboljenja. Pre svega u Aziji i SAD neke od lekovitih gljiva postale su standardna prateća terapija uz lekove propisane od zvanične medicine. 

Da bi se shvatio mnogostrani spektar delovanja gljiva, treba da se zna da se gljive, za razliku od medikamenata, ne bore protiv bolesti, već deluju u pravcu jačanja organizma. One moduliraju efektivno takozvanu homeostazu, koja vraća ravnotežu mineralnih materija, enzima, hormona, vode, elektrolitne ravnoteže i imuno ćelije. Lekovite gljive deluju regulirajuće, tj. kod jednih mogu da smanje i izjednače krvni pritisak, kod drugih sa niskim krvnim pritiskom - da ga povećaju i izjednače. Isti princip delovanja je i kod sistema za varenje, psihe, kod alergija, kod raka..! Toliko su mnogostrane mogućnosti primene lekovitih gljiva! 

Treba i mi ovde da upotrebljavamo ovaj dar prirode, jer gljive poseduju još jednu značajnu prednost: one nemaju neželjena dejstva i mogu se slobodno, bez brige, davati čak i deci.


dr Georgi Georgiev

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good