ISHRANA I HRANA

Izdavači Prometej Beograd
Product Code: PROMBG008
Availability: In Stock
880RSD
Ex Tax: 880RSD

Qty

 

Autor: Genadij Petrovič Malahov

Prevod: Mahmut Šehić

Drugo izdanje

ISBN: 978-86-82363-78-1

Obim: 258 strana

Format: A5 

Suizdavač: Mahmut ŠehićPoslušajte prilog o knjizi Ishrana i hrana.

"Sva naša ishrana usmerena je na održavanje najpovoljnijih životnih uslova u ćeliji. Kada smo tako izbalansirali svoju ishranu da ćelije ne dehidriraju, a unutar ništa ne pregoreva, ostvaruje se idealni metabolizam, na osnovu kojeg se iz pravilno asimilovane hrane dobija fina materija, koju ajuverdisti nazivaju odžas. Što se više unutar ćelija ona stvara, više se signala sreće i blaženstva šalje u mozak." 

"Knjigom Ishrana i hrana pokušali smo da iznesemo ono što je glavno i što odgovara svima. Opisali smo mehanizme probave i istakli značaj sadejstva hrane sa organizmom, koji kod svih ljudi dejstvuju nezavisno od njihove volje. Osim toga, pokazili smo da je funkcija ishrane najdrevnija od svih koje su poznate. Bolje rečeno, od toga šta i kako jedemo, dobijamo i sekundarne funkcije - krvotok, disanje, motornu aktivnost. 

Unutrašnja sredina organizma, u prvom redu zavisi od kvaliteta i količine unete hrane, što menja naše raspoloženje, karakter, socijalnu aktivnost... Zato ako normalizujemo ishranu, normalizovaćemo i sve proizvode toga - krvotok, disanje, motorne i umne sposobnosti. Kao što smo primerima iz života i prakse pokazali, sveža biljna hrana, bogata bioplazmom (odžasom), prirodnim strukturama, pravilno upotrebljena i kombinovana, jednostavno obrađena i individualno odabrana u zavisnosti od godišnjeg doba i vlastitih doša - omogućava da se održe sva tri procesa u organizmu, homeostaza, homeorezis i homeomorfoza na najvišem nivou. 

Pomoću pravilne ishrane možemo postići dobro zdravlje i duboku starost."


Genadij Petrovič Malahov

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good